LLenties estofades amb arròs de 7 i TRIA

INGREDIENTS:

 • llenties
 • arròs
 • os de pernil
 • all
 • sal
 • oli de gira-sol
 • llorer

Per la picada:

 • pa (del dia anterior)
 • all
 • ametlla
 • sal
 • oli de gira-sol
 • julivert

Pel sofregit:

 • ceba
 • tomàquet
 • pebrot verd
 • sal
 • oli de gira-sol
 • sucre
 • pebre vermell

 

ELABORACIÓ:

Sempre rentarem les llenties en cru i les escorrerem, abans de cuinar-les.

Igual farem amb l’arròs. El rentarem per separat i l’escorrerem una bona estona.

L’arròs el bullirem a part, el rentarem, l’escorrerem, el reservarem tapat a la cambra freda i el barrejarem amb les llenties, al moment de servir, dins les soperes, vigilant i remenant, per tal que no ens quedin grumolls. Haurem de tenir en compte doncs, a l’hora de fer les llenties, que hauran de ser claretes, doncs degut a l’arròs, el plat esdevindrà més espès.

Seguirem pel sofregit, doncs ens portarà una bona estona. En una cassola amb un bon raig d’oli, sofregirem el pebrot verd, tallat a tiretes, a foc lent fins que es rendeixi, aleshores, afegirem la ceba, amb una mica de sal i un pèl de sucre, ben picadeta i sofregirem, també a foc molt lent deixant que prengui el color de la mel.   Aquest procediment haurà de ser lent (uns 20 min.) i necessitarà que remoguem de tant en tant. Després afegirem el pebre vermell i acte seguit, sense deixar que el pebre se’ns faci gaire, afegirem el tomàquet triturat i l’os de pernil. Deixarem a foc molt lent que la cocció ens redueixi la salsa durant 1 hora (recordeu, a foc molt lent). Passat aquest temps retirarem l’os de pernil i triturarem. Mentre redueix el sofregit posarem la llegum en una cassola o a la marmita, la cobrirem d’aigua i afegirem una miqueta de sal. També hi afegirem les cabeces d’all i el llorer i un raig d’oli. Portarem a ebullició.

A part prepararem una picada. En una paella amb oli calent, fregirem un a un tots els ingredients: el pa, la cabeça d’alls (desgranats i pelats), el julivert (sencer, sense picar), les ametlles i ho anirem posant tot en un pot on després puguem triturar-ho.

Un cop ben triturat ho afegirem a les llenties, juntament amb el sofregit. Apagarem les llenties després de 20 minuts de cocció. Al moment de servir serà el moment de recuperar l’arròs i barrejar-lo.

Servirem aquest plat ben calent.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *