INGREDIENTS:
- filet de lluç
- tomàquet triturat
- farina de blat
- all
- sal
- oli de gira-sol
- sucre
- julivert
ELABORACIÓ:
Descongelarem el peix, un dia abans de cuinar-lo, desembalat i tapat a la cambra freda.
El dia de l’elaboració treurem el peix de la cambra el rentarem i l’escorrerem.
El salarem i l’enfarinarem. L’anirem fregint a la fregidora amb l’oli molt calent.
La idea és donar-li ràpidament color, però que de dins ens quedi poc fet i melós. És aquesta la raó per la que necessitem l’oli molt calent.
Anirem reservant els filets en una safata coberta amb paper de cuina, perquè així ens absorbeixi tot l’oli sobrant.
A part i mentrestant, anirem fent la salsa. Pelarem la cabeça d’alls sencera i els fregirem amb oli a la mateixa cassola on vulguem fer la salsa de tomàquet.
Un cop estiguin rossets els retirarem, afegirem una mica de sal, un pèl de sucre i el tomàquet triturat, que deixarem coure a foc molt lent durant ½ hora.
Prepararem el peix posant-lo en safates tal i com vulguem servir-lo, ja sigui per edats, per torns,…
Amb un cullerot, taparem el peix amb la salsa de tomàquet, just el cobrirem.
Uns minuts abans de servir, amb el forn ja ben calent, enfornarem uns minuts i servirem immediatament.