INGREDIENTS:
- ou líquid pasteuritzat
- patata
- ceba
- oli de gira-sol
- oli d’oliva
- sal
ELABORACIÓ:
Primer de tot, pelarem i tallarem la patata i la ceba petitetes i les saltejarem en una cassola, a foc lent, que se’ns facin però que no es cremin ni es torrin. Volem les verdures toves i meloses.
Posarem l’ou dins d’un recipient o cassola on ens hi càpiga tot. Afegirem sal i amb un batidor barrejarem i intentarem fer una mica d’escuma, que ens proporcionarà esponjositat a les truites.
Quan estiguin fetes les patates i la ceba, les abocarem a la cassola on tenim l’ou.
Ens endurem la cassola sobre els fogons, en alguna part on estiguin apagats. Encendrem els cremadors del davant on col·locarem les paelles i deixarem que estiguin ben calentes abans de començar, del contrari se’ns trencarien les truites.
Farem servir un cullerot gran per abocar l’ou a les paelles. Triarem un cullerot que d’una sola vegada ens agafi ou suficient per fer una truita. Anirem fent les truites, girant-les varies vegades perquè ens quedin més rodonetes. Les anirem col·locant damunt una fusta i mentre ens quallen unes al foc, anirem tallant les anteriors i col·locant-les amb una safata. Tindrem en compte al col·locar-les, el número de menús i així ja ens ho deixarem ben preparat. Taparem amb film transparent i reservarem fins al moment de servir, que els hi farem un cop de forn ben fort, per tal d’escalfar-les degudament