INGREDIENTS:
- botifarra negra
- carxofes fresques
- ceba
- mantega
- pernil salat llescat
- porro
- llimona
- sal
- pebre negre
ELABORACIÓ:
Netegem les carxofes i tallem els cors en 6 trossos. Els posem en una safata que pugui anar al forn, hi posem sal i pebre i una raig de llimona al gust i ho posem al forn a 180º.
Cal remenar les carxofes de tan en tan perquè no s’enganxin i no es facin rosses sempre del mateix cantó.
A part, piquem la ceba i el porro en juliana. En una paella sofregirem les verdures, amb una mica de mantega, fins que estiguin rossetes i del color de la mel, amb un pèl de sal.
Acte seguit afegirem el pernil tallat ben petitet i sofregirem uns minuts més.
Tallarem la botifarra negre a rodanxes i l’afegirem al sofregit juntament amb les carxofes.
Deixarem un minuts més fins que totes les aromes i el sabors es fonguin en un.
Rectificarem de sal i pebre i servirem ben calent.